Кернес після операції обіцяє передати слідчим новий осколок кулі

Кернес після операції обіцяє передати слідчим новий осколок кулі

Укрінформ
Мер Харкова Геннадій Кернес заявляє про намір передати для дослідження слідчим новий осколок кулі, вилучений у нього під час чергової операції.

Як заявив Кернес у коментарі Радіо Свобода, операція, яку провели в ізраїльському Тель-Авіві 15 липня, тривала дев’ять годин.

"Її почали ввечері, а під ранок завершили. Був вилучений невеликий, але осколок кулі. Її витягли з м’яких тканин, але він був десь приблизно за два сантиметри від хребта. Також вилучили кілька решток кісток, які були подроблені кулею, що зачепила хребет. Окрім цього, лікарі зайшли в спинно-мозковий канал, почистили його повністю для проходження спинно-мозкової рідини. Також хірурги встановили нову сучасну конструкцію, ніби каркас на хребет, щоб зміцнити сам хребет", – розповів Кернес.

За його словами, хірурги переконують, що дана операція дозволить відновити заняття спортом і решту реабілітаційних заходів для можливого відновлення рухової функції ніг: "Хірурги сказали, що в цілому в мене є достатні болі в ногах, що дозволяють думати про те, що у мене є якась можливість пробивки імпульсів для ходіння, що у мене є надія на те, що я зможу рухати знов ногами. У мене є рух ніг, але не такий сильний".

Мер заявляє, що післяопераційна реабілітація триватиме до неділі, а 24 липня він збирається повернутися в Харків. Із 25 липня міський голова збирається приступити до роботи.

Нагадаємо, Кернес був поранений у квітні 2014 року під час пробіжки. За фактом замаху на вбивство відкрите кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-