Грабіжникам, які маскувалися під військових, суд додав

Грабіжникам, які маскувалися під військових, суд додав "часу на роздуми"

Укрінформ
У Донецькій області по апеляції прокуратури суд посилив покарання двом зловмисникам, які скоїли пограбування, переодягнувшись у камуфляжну форму військовослужбовців ЗСУ. Їм присудили 7 і 9 років позбавлення волі.

Про це в понеділок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«27-річного і 29-річного чоловіків засудили до 9 і 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєння розбійного нападу. ... Зловмисники одяглися в камуфляжну форму, щоб скоїти злочин під виглядом військовослужбовців Збройних сил України», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що, погрожуючи дерев'яними палицями власнику будинку, його дружині і синові, чоловіки заволоділи грошовими коштами і завдали кілька ударів у різні частини тіла господарю квартири, після цього втекли з місця злочину.

До цього злочину один з фігурантів, який раніше був судимий, у квітні 2015 року також проникав в чужий будинок і викрав тоді речі на загальну суму понад 12 тис. грн.

Дії зловмисників були кваліфіковані за ч. 3 ст. 187 (розбій і ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України.

Суд першої інстанції призначив їм покарання у вигляді 8 і 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокуратура Донецької області не погодилася з цим рішенням і внесла апеляційну скаргу, розглянувши яку, суд призначив правопорушникам більш жорстоке покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 і 7 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-