На хабарі попався перший заступник голови Держпраці. У керівника - обшук

На хабарі попався перший заступник голови Держпраці. У керівника - обшук

Фото
Укрінформ
Першого заступника голови Державної служби з питань праці Михайла Бардонова затримано під час одержання хабара в сумі 100 тис. гривень. Наразі проводяться обшуки у голови Держслужби Романа Чернеги.

Про це на брифінгу в суботу заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Між першою і другою годиною ночі при отриманні хабара затриманий перший заступник голови Державної служби з питань праці Михайло Бардонов. Предмет хабара, тобто 100 тис. мічених гривень, нами вилучено в його помешканні", - сказав Грицак.

Він додав, що під час обшуку в приміщенні всього було вилучено 109 тис. гривень, 153 тис. доларів, 6 коштовних годинників і "багато чого іншого".

Грицак  розповів, що цей посадовець систематично вимагав з комерційної структури щомісячну грошову винагороду в розмірі 100 тис. грн за надання дозволу на здійснення робіт, пов'язаних з проведенням експертиз та наданням висновків щодо безпеки діяльності на виробництві.

Спецоперацію проводило Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю спільно з працівниками Генеральної прокуратури.

«Загалом у цій справі проводиться десять обшуків. У цей час (станом на 12.00. - Ред.) тривають обшуки у голови Державної служби з питань праці», - поінформував голова СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-