Справа ОПЗ: на суд прийшов Коболєв

Справа ОПЗ: на суд прийшов Коболєв

Укрінформ
На засідання Солом'янського суду, де обирають запобіжний захід першому заступнику голови Наглядової ради "Нафтогазу" Сергію Переломі та першому заступнику директора "Одеського припортового заводу" Миколі Щурикову, підозрюваних у розтраті коштів ОПЗ, прийшов голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коболєв від коментарів відмовляється і спілкування з журналістами уникає.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський суд Києва у п’ятницю розпочав розгляд клопотання детективів Національного антикорупційного бюро і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу для першого заступника голови Наглядової ради "Нафтогазу" Сергія Переломи.

14 липня НАБУ повідомило, що за підозрою в розтраті коштів Одеського припортового заводу затримані топ-чиновник Нафтогазу Сергій Перелома та перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Посадовців затримано в порядку, визначеному у статті 208 КПК України як підозрюваних в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України - «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

САП просить суд про обрання запобіжного заходу для Сергія Переломи та Миколи Щурикова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 205 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-