Довибори в Раду: ОПОРА знайшла два проблемні округи

Довибори в Раду: ОПОРА знайшла два проблемні округи

Укрінформ
Координатор виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська вважає найбільш проблемними на проміжних виборах народних депутатів України 206 та 114 округи.

Про це вона сказала на прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Округи, де ми фіксуємо найбільше порушень - це 206 та 114. Це не тому що 206 (м. Чернігів) знаходиться близько до Києва, а 114 (Луганська обл.) до прифронтової території, там дійсно є порушення, які мають ознаки підкупу та недобросовісної агітації, використання адміністративного ресурсу", - сказала Айвазовська.

За її словами, є також значні проблеми з ознаками непрямого підкупу в окрузі 85 (Івано-Франківська обл.).

Однак даний рейтинг не означає, що вибори саме в цих округам будуть визнані найбільш проблемними, оскільки хід голосування вносить свої корективи, вважає експерт.

У свою чергу аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев зауважив, що ОПОРА не бачить серйозних факторів для зриву організації голосування. "І ЦВК, і окружні, і дільничні виборчі комісії здатні забезпечити виконання виборчих процедур, передбачених законодавством", - сказав він.

Представники ОПОРИ назвали найбільшими проблемами цієї виборчої кампанії факти підкупу, використання адміністративного ресурсу, двійників, яких найбільше зафіксовано на 27 окрузі (м. Дніпро).

За словами Айвазовської, ця виборча кампанія є особливою з огляду на те, що ЦВК винесла попередження 225 з 371 кандидата в народні депутати, яке стосується фінансування виборів. Закон чітко встановлює терміни відкриття виборчих фондів. Айвазовська нагадала, що всі агітаційні заходи мають фінансуватись у безготівковий спосіб з рахунку виборчого фонду. "Ми можемо констатувати, що 60 відсотків кандидатів не відкрили в законом передбачений термін виборчі фонди", - констатувала Айвазовська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-