Справа ОПЗ: звинуваченому у розтраті чиновнику не подобається

Справа ОПЗ: звинуваченому у розтраті чиновнику не подобається "суддя-хабарник"

Укрінформ
Захист підозрюваного в розтраті коштів Одеського припортового заводу першого заступника голови Наглядової ради «Нафтогазу» Сергія Переломи вимагає відводу судді Солом'янського суду.

(Клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання чиновнику запобіжного заходу розглядає Андрій Макуха). 

Клопотання про відвід судді на засіданні у п'ятницю заявила адвокат Переломи Тетяна Корінь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона аргументувала це тим, що проти судді Макухи буцімто порушено два кримінальних провадження, одне з яких за підозрою в отриманні хабаря, а друге - за винесення завідомо неправроудного рішення.

Окрім того, за словами адвоката, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення судді А.Макухи за порушення присяги.

Наразі у засіданні суду оголошено перерву для розгляду клопотання про відвід судді.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський суд Києва  о 13 год. розпочав  розгляд клопотання детективів Національного антикорупційного бюро і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу для першого заступника голови Наглядової ради «Нафтогазу» Сергія Переломи.

14 липня НАБУ повідомило, що за підозрою в розтраті коштів Одеського припортового заводу затримані топ-чиновник Нафтогазу С.Перелома та 1-й заступник директора ОПЗ М.Щуриков. 

Посадовців затримано в порядку, визначеному у статті 208 КПК України як підозрюваних в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

САП просить суд про обрання запобіжного заходу для С.Переломи та М.Щурикова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 205 млн. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-