Поліція затримала 17 учасників конфлікту біля Будинку профспілок у Києві

Поліція затримала 17 учасників конфлікту біля Будинку профспілок у Києві

Укрінформ
Унаслідок конфлікту біля кафе «Каратель» у Будинку профспілок у Києві столичні правоохоронці затримали 17 найактивніших учасників.

Про це в четвер повідомила начальник відділу комунікації ГУ НП у місті Києві Оксана Блищик.

«Поліція змушена була втрутитися. Ми вивели через коридор, який спеціально створили, найактивніших учасників, і їх доправили до Шевченківського управління поліції. Це 17 осіб», - сказала вона.

За словами Блищик, нині правоохоронці встановлюють особи затриманих і з'ясовують, кого вони представляють та з якою метою прийшли до Будинку профспілок. Після проведення першочергової перевірки слідчі дадуть правову кваліфікацію діям затриманих і визначаться, за якою статтею Кримінального кодексу відбуватиметься розслідування сьогоднішніх подій біля Будинку профспілок.

Нагадаємо, близько 5-ї ранку в четвер близько 50 осіб намагалися проникнути в приміщення кафе «Каратель» у Будинку профспілок у Києві, пошкодивши двері закладу. Охоронець викликав поліцію. Згодом близько 12-ї години туди підійшла ще одна група осіб у супроводі людей у камуфляжах. Виник конфлікт між протестувальниками, а згодом - сутичка і штовханина.

Раніше радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець поінформував, що 14 липня комунальники розпочали підготовку до демонтажу двох незаконно надбудованих поверхів на Будинку профспілок у Києві. Цей процес включатиме кілька етапів. Зокрема, перший етап передбачав обмеження доступу в будівлю і закриття скандального кафе "Каратель", другий - підготовку майданчика для під'їзду будівельної техніки, третій - власне демонтаж двох незаконних поверхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-