Геращенко: бойовики ігнорують обмін полоненими

Геращенко: бойовики ігнорують обмін полоненими

Укрінформ
Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на окупованому Донбасу Ірина Геращенко заявила, що бойовики не надали відповіді на пропозицію передати їм вісьмох затриманих під Широкиним диверсантів, аби звільнити українських важкохворих військових.

Про це вона повідомила у Фейсбуці за результатами засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

"Щодо питання заручників, то поки що ми не отримали жодної відповіді від ОРДО на нашу пропозицію передати їм 8 затриманих під Широкиним диверсантів, аби звільнити наших важкохворих військових, ані на пропозицію передати ОРДО 50 людей, аби звільнити 25 українців", - написала Геращенко.

Вона додала, що українська сторона також не отримала відповіді на пропозицію щодо звільнення терористами Володимира Жемчугова.

"Навіть несентиментальних представників ОБСЄ вразила "гуманітарна позиція" ОРДЛО, які заявили, що на неконтрольованих територіях немає поранених і хворих, що всіх вилікували, а В. Жемчугов (без очей, без кінцівок) - не хворий, а просто інвалід, буває...", - заявила уповноважений Президента.

За її словам, ОРДЛО також відмовилися від української ініціативи проведення дня сім'ї, коли б родичі людей, яких утримують в тюрмах по обидві сторони лінії зіткнення, могли б відвідати своїх близьких.

Геращенко наголосила, що українська сторона бореться за звільнення всіх 108 заручників на окупованих територіях.

"Нормандська четвірка має присвятити заручникам особливу увагу і таки дотиснути РФ і бойовиків, аби всіх звільнити. Бо з ОРДЛОвськими "гуманітаріями", яких цікавить виключно амністія, питання затягується на невизначений час. А нас це не влаштовує, ми вимагаємо звільнити наших хлопців зараз. Ми боремося за звільнення всіх 108 заручників на окупованих територіях (це остання уточнена цифра від СБУ) і 10 в російських тюрмах, серед яких - Олег Сенцов і всі його колеги...", - написала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 13 липня, у Мінську відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-