Зареєструвати шлюб за добу: у шести містах запрацює пілотний проект

Зареєструвати шлюб за добу: у шести містах запрацює пілотний проект

Укрінформ
На засіданні уряду 13 липня було ухвалено постанову стосовно скорочення процедури реєстрації шлюбу.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"У ході сьогоднішнього засідання Кабінет міністрів підтримав розроблену Мін'юстом постанову, яка ліквідовує застарілий і бюрократичний порядок реєстрації шлюбу, скорочуючи цю процедуру з 30 днів до 1 доби", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначив на засіданні уряду міністр юстиції Павло Петренко, буде запущено пілотний проект в окремих населених пунктах, де шлюб можна буде зареєструвати протягом однієї доби.

Передовсім "пілот" буде запущено у прифронтових містах Маріуполі та Сєверодонецьку. Прискорену послугу надаватимуть також у Херсоні, де зареєструвати шлюб та отримати українське свідоцтво про реєстрацію зможуть жителі Криму. 

"Також ми долучимо до цього процесу Київ, Одесу та Львів», - додав очільник Мін’юсту.

На його переконання, пілотний проект має продемонструвати, чи спроможні місцеві громади надавати такі послуги та перейняти функції з реєстрації актів цивільного стану.

«Міністерство юстиції планує передати всі без винятку функції з реєстрації актів цивільного стану місцевим органам влади, щоб людина могла зареєструвати народження дитини, шлюб, зміну прізвища без корупції, бюрократії та існуючої донині радянщини. Ми готуватимемо місцеві громади до того, щоб вони повністю перебрали ці повноваження на себе. І тоді процес децентралізації сервісів Міністерства юстиції буде завершено», - заявив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-