Стало відомо, коли вкладники

Стало відомо, коли вкладники "Михайлівського" отримають гроші

Укрінформ
З 18 липня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб починає виплати гарантованого відшкодування вкладникам ПАТ "Банк Михайлівський". Обсяг виплат становитиме близько 1 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Відповідно до рішення Правління Національного банку України від 12 липня 2016 р. №124-рш "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк Михайлівський", виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 12 липня 2016 р. №1213, про початок процедури ліквідації ПАТ "Банк Михайлівський" з 13 липня 2016 року та делегування повноважень ліквідатора банку Юрію Ірклієнку", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим з 18 липня Фонд починає виплати гарантованого відшкодування вкладникам банку. До загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду, внесли інформацію про понад 38 тис. вкладників. Обсяг виплат становитиме близько 1 млрд грн.

На виконання вимог закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" протягом дії тимчасової адміністрації Фондом проведено перевірку укладених банком договорів протягом одного року до дня запровадження тимчасової адміністрації банку.

За даними Фонду гарантування, за результатами перевірки встановлено факт здійснення низки незаконних операцій, внаслідок чого в системі "операційного дня банку" було викривлено звітність банку та інформацію про стан рахунків його клієнтів, зокрема щодо розрахунків за договорами позики з ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" та ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр".

З огляду на зазначене, інформація, яка поширюється колишніми власниками та керівництвом "Банк Михайлівський", ТОВ "ІРЦ" та ТОВ "КІЦ" про проведення повного розрахунку з клієнтами - фізичними особами за договорами позики не відповідає дійсності, оскільки у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках ТОВ "ІРЦ" та ТОВ "КІЦ" розрахунки з фізичними особами не відбулися, зазначили у Фонді гарантування. 

Там додали, що за результатами виявлених незаконних операцій, проведених колишнім керівництвом "Михайлівського", Фонд подав у правоохоронні органи чотири заяви про вчинення кримінальних правопорушень на загальну суму близько 2 млрд грн.

Зазначимо, що вкладники банку "Михайлівський", які мали договори позики з ТОВ "ІРЦ" та ТОВ "КІЦ", майже місяць пікетують приміщення Фонду і вимагають повернення коштів. Свої вимоги вони аргументують тим, що діяльність банку повинен був контролювати представник НБУ і не допустити незаконних операцій.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня банк продав кредитний портфель на 111 тис. кредитних договорів товариству "ФК "Плеяда". 23 травня ПАТ "Банк Михайлівський" був визнаний неплатежеспроможним, в нього була введена тимчасова адміністрація. Договір факторингу №1905 від 19 травня 2016 року, укладений між ПАТ "Банк Михайлівський" та ТОВ "Фінансова Компанія "Плеяда", відповідно до якого банком відступлене право вимоги за кредитними договорами на суму 682,3 млн грн, 30 травня був визнаний нікчемним. Наразі "Плеяда" це рішення оскаржує в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-