Міносвіти скасувало квоти у вишах для абітурієнтів з зони АТО

Міносвіти скасувало квоти у вишах для абітурієнтів з зони АТО

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України видало наказ, яким скасувало у вишах вступні квоти для абітурієнтів із зони АТО, в зв'язку з невідповідністю даних пільг нормам чинного законодавства. 

Згідно з оновленими правилами вступу, абітурієнти із зони АТО мають право вступати до вишів без ЗНО, на основі вступних іспитів, проте їх результати будуть включатися в загальний конкурс, повідомляє "Дзеркало тижня". Вступ за квотами можливий для інших категорій абітурієнтів.

Наголошується, що пільга для абітурієнтів з АТО була передбачена наказом, підписаним главою Міносвіти Лілією Гриневич в червні. Обґрунтовуючи необхідність запровадження пільгових квот для даної категорії абітурієнтів, Міносвіти посилалось на закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на отримання освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції".

Втім у цьому законі, зауважує видання, квот на вступ для абітурієнтів з АТО не передбачено.

Тобто новим наказом про порядок вступу до ВНЗ абітурієнтів з АТО, міністерство фактично усунуло правову колізію.

Водночас видання підкреслює, що вступна кампанія нинішнього року надає величезну кількість пільг і можливостей вступу до вишів в обхід ЗНО, вступних іспитів, хоча експерти не раз відзначали, що пільги потрібно надавати не під час надходження, а до або після нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-