Журналіст Микола Семена виявився в списку «терористів» російського банку

Журналіст Микола Семена виявився в списку «терористів» російського банку

Укрінформ
Кримський журналіст Микола Семена, обвинувачений окупованими владою Криму в «сепаратизмі», повідомив, що російський банк РНКБ обмежив його доступ до особистого банківського рахунку.

Про це пише "Крим.Реалії".

"Після того, як банківська карта РНКБ виявилася заблокована, Микола Семена відвідав кілька банківських відділень. У результаті з'ясувалося, що його прізвище значиться в списку «терористів», - повідомляє веб-видання.

Сам Семена розповів, що для вирішення його проблеми директору відділення РНКБ довелося писати по особливій формі службову записку до відділу безпеки банку, після чого банківський рахунок був розблокований, але тільки для однієї операції, і касир видала мені гроші.

"Мені на одну цю операцію довелося витратити цілий день. І тепер так треба кожен раз: звернення до директора, службова у відділ безпеки, розблокування тільки на один раз», – розповів Микола Семена в коментарі "Крим.Реалії".

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня 2016 року «прокурор» Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію у ЗМІ «сепаратистської» статті.

В ході обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого. Сам Микола Семена звинувачення на свою адресу заперечує. На підтримку кримського журналіста висловилися Міжнародна і Європейська федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-