Рада посилила штрафи за

Рада посилила штрафи за "п’яне" водіння

Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект №4373 щодо посилення адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 243 депутати.

Відповідно до закону, водіння транспортних засобів у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння чи під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягне за собою накладання штрафу на водіїв у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

При цьому повторне таке правопорушення протягом року тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Такі ж правопорушення, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адмінстягненню за керування транспортними засобами у стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 2400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

При цьому за вживання водієм алкоголю або наркотиків після ДТП або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського до проведення медогляду тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Закон набирає чинності з дня наступного за днем опублікування.

Після ухвалення цього закону Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив пленарне засідання парламенту. Наступне розпочнеться завтра, 8 липня, о 10 годині.

Фото: avto.kazanfirst.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-