Профспілки готові блокувати Верховну Раду - голова федерації

Профспілки готові блокувати Верховну Раду - голова федерації

Укрінформ
Багатотисячні мітинги представників профспілок проходять під Верховною Радою і Кабміном. Учасники вимагають зниження тарифів на комунальні послуги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акції протесту проходять мирно. Однак рух на вул. Грушевського біля Кабміну і парламенту ускладнений. Учасники акції скандують "ганьба!" та "роботу! зарплату! гідне життя!". 

Представники органів правопорядку слідкують за ситуацією. 

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у розмові з журналістами зазначив, що влада має вирішити проблему тарифів і підвищити заробітну плату.

"Депутати не повинні йти на канікули, доки не вирішать ці питання. Ми готові блокувати Верховну Раду", - сказав Осовий.

Він вважає, що мінімальна заробітна плата повинна бути підвищена в Україні до рівня фактичного прожиткового мінімуму. 

"Мінімальна зарплата повинна складати 3 тисячі гривень, середня – 8-10 тисяч гривень. Тоді нам будуть не страшні тарифи", - сказав голова Федерації профспілок.

Як повідомляв Укрінформ, представники профспілок з усіх регіонів України проводять у Києві Всеукраїнський марш протесту проти підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги. 

В акції беруть участь Федерація профспілок України, Профспілка металургів і гірників, Конфедерація вільних профспілок, регіональні відділення профспілки працівників науки і освіти.

З представниками профспілок уже провів зустріч Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-