Петренко закликав жорстко реагувати на рейдерські захоплення

Петренко закликав жорстко реагувати на рейдерські захоплення

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко закликав представників бізнесу жорстко реагувати на факти рейдерських захоплень.

На цьому він наголосив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще раз хочу звернутися до українського бізнесу.  Коли ви тільки побачили якісь дії, пов'язані зі змінами в реєстрі, зміни в складі учасників, - не чекайте, одразу звертайтеся зі скаргами для того, щоб можна було зупинити оборудки по зміні права власності», - сказав Петренко.

Він закликав передавати всі справи до правоохоронних органів, якщо в них помітні ознаки рейдерського захоплення.  

«Якщо ми бачимо, що в тих чи інших діях є ознаки правопорушення, що регулюються Кримінальним кодексом, прошу передати ці матеріали до органів прокуратури та НАБУ», - сказав Петренко.

Він розповів про діяльність міністерської комісії на чолі з Павлом Морозом, яка саме займається перевіркою фактів незаконного заволодіння чужим майном.

Очільник комісії Мороз зазначив, що рейдерство - це проблема №1 в Україні. Тому для того, щоб зробити країну привабливою для інвесторів, необхідно докласти всіх зусиль для його викорінення.

«Головним ворогом рейдера є публічність. Якщо відбувається рейдерське захоплення і все виводиться на публічну площину, то подолати це значно легше», - підкреслив Мороз.

Петренко також розповів, що комісія вдосконалює свої функції. Тому зовсім скоро планується запровадити додатковий сервіс, який дозволить інформувати власника бізнесу про підозрілі дії у їхньому бізнесі.

«Ми плануємо ввести інформування тієї чи іншої особи шляхом смс-повідомлення, якщо подано документи на зміну власника чи директора компанії», - сказав очільник Мін'юсту.

Міністр запевнив, що про існування такої комісії знають всі представники іноземного бізнесу, які працюють на території України.

«Ми спільно з Павлом Морозом провели низку зустрічей з усіма бізнес-асоціаціями, де презентували новий механізм в захисті прав інвестора. Плюс презентували ті нові можливості, які виникають у інвесторів для реєстрації нерухомості і бізнесу. Це були або публічні, або закриті сесії», - розповів Петренко.  

При цьому, за його словами, представники бізнесу вважають, що в Україні найбільші проблеми становлять суди, прокуратура, фіскальна служба і митниця. Але очільник Мін'юсту висловив сподівання, що згодом ці проблеми вдасться подолати.

Міністерська комісія довела свою ефективність за перші місяці роботи. Як відомо, на сьогодні врятовано незаконно захопленого майна на суму понад 125 мільярдів гривень. Саме через механізм відміни неправомірних рішень держреєстратора закордонні інвестори та пересічні українці змогли відстояти своє майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-