На YouTube виклали інструкцію для абітурієнтів з Донбасу

На YouTube виклали інструкцію для абітурієнтів з Донбасу

Відео
Укрінформ
Фонд "Відкрита політика" створив і розмістив на YouTube другий анімаційний ролик з дорожньою картою,  як здобути українську освіту школярам з Донбасу.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Особливості вступу до ВНЗ України абітурієнтів з Донбасу" заявила генеральний директор ГО "Фонд "Відкрита політика" Ірина Жданова, повідомляє кореспондент агентства.

"Фонд "Відкрита політика" ініціював і створив у максимально короткі строки дві анімаційні дорожні карти з покроковою інструкцією, як здобути українську освіту школярам з Донбасу та Криму. Сьогодні ролик по Донбасу вже залили на YouTube", - сказала Жданова. 

Вона поінформувала, що відповідні текстові дорожні карти для школярів з Донбасу та Криму ще раніше були розміщені на сайтах Міністерства освіти і науки та фонду "Відкрита політика", однак у громадській організації вважають, що подана в анімаційній формі інформація зможе охопити більшу аудиторію

Жданова зазначила, що стосовно попереднього ролику для школярів Криму лунали критичні зауваження про перевантаженість інформацією. За її словами, інакше бути не могло, тому що дорожня карта тільки по спрощеній процедурі займає 3 сторінки.

"Це було дуже важке завдання - за 58 секунд дати інформацію, яка в дорожній карті описана на 3-4  сторінках. Але ролик можна в будь-якому місці зупинити і все детально вивчити", - порадила вона.

Гендиректор громадської організації також поінформувала, що "Фонд "Відкрита політика" планує звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією надати інформаційному ролику статус соціальної реклами, як це було з аналогічним роликом по Криму, щоб запустити його на якомога більше телеекранів.

Окрім того, Жданова повідомила, що Міністерство освіти та науки України спільно з Фондом «Відкрита політика» відкрило безкоштовну багатоканальну гарячу лінію 0800 504 425 з метою вирішення інформаційних запитів школярів Донбасу та Криму, яка працює з понеділка по п'ятницю з 9 до 18 год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-