Гройсман сказав, скільки українці витрачатимуть на нову комуналку

Гройсман сказав, скільки українці витрачатимуть на нову комуналку

Укрінформ
З підвищенням тарифів на комунальні послуги українці не платитимуть більш як 20% від свого доходу за нової ціною за комунальні послуги.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу “Інтер”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Можу запевнити всіх абсолютно, що ви не будете платити більш ніж 20%, 15% від вашого доходу (за спожиті комунальні послуги – ред.), а якщо в людини мінімальна пенсія, то ще менше від цього доходу”, - сказав Гройсман.

Він також пояснив, що у випадку, коли нараховані платежі перевищать зазначений відсотковий рубіж, держава візьме на себе обов'язок компенсувати різницю за рахунок субсидій.

“Це буде означати, що окремому громадянину України, в якого є потреби, ми компенсуємо через механізм субсидій. Не треба нічого боятися”, - пояснив Гройсман.

Нагадаємо, з 1 липня тарифи на теплову енергію, гаряче водопостачання та електроенергію для промисловості в Україні зросли. Зокрема, середньозважена ціна на одну гігакалорію тепла підвищиться з 534 до 1043 грн. Таким чином, тариф на тепло і послуги центрального опалення зросте для споживачів на 75-90% залежно від конкретного підприємства теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-