Мінекології готує меморандум з металургами для захисту довкілля

Мінекології готує меморандум з металургами для захисту довкілля

Укрінформ
Наступного тижня міністр екології Остап Семерак має намір провести зустріч з представниками гірничо-металургійного комплексу України, у підсумку якої планується підписати меморандум щодо захисту екологічної системи України від шкідливих викидів.

Про це міністр повідомив в інтерв'ю Еспресо.TV.

"Наступного тижня у мене буде зустріч, образно кажучи, з гірничо-металургійним комплексом України, де ми підпишемо меморандум про рух у цьому напрямку", - зазначив Семерак.

За його словами, на сьогодні в Україні немає жодного контролю за системою шкідливих викидів.

"Коли ми говоримо про викиди в річки, в повітря, то в Україні поки існує абсолютно середньовічна система "індульгенцій" – коли підприємець приходить до держави і каже: я буду викидати от таку кількість сірчаної кислоти в річку, і я вам за це заплачу, а ви порахуйте там по якихось нормативах. І немає жодного контролю – чи він викинув у двадцять разів більше чи менше, і немає жодного стимулу ставити фільтри і припиняти викиди", - наголосив Семерак.

За його словами, на кожному підприємстві, що забруднює навколишнє середовище мають бути встановлені спеціальні лічильники, а для самих підприємств має бути створена система, яка б стимулювала дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

"Ми повинні поставити лічильники викидів на кожній точці викиду і, друге, створити систему економічних стимулів: якщо підприємство інвестувало у зменшення викидів – ми повинні зробити понижуючий коефіцієнт сплати екологічного податку", - наголосив Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-