САП направила до суду обвинувальний акт проти екс-депутата - Холодницький

САП направила до суду обвинувальний акт проти екс-депутата - Холодницький

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-нардепа  від "Блоку Литвина" Василя Шпака та його сина Миколи Шпака - директора НАК "Украгролізинг".

Про це під час прес-конференції повідомив очільник відомства Назар Холодницький.

"Обвинувальний акт сьогодні затверджений та скерований до суду для розгляду по суті. У рамках  кримінальної справи накладено арешт на майно на суму понад 20  млн грн", - сказав він.

За словами Холодницького, кримінальна справа відносно батька та сина Шпаків була витребувана у Генпрокуратури у квітні цього року. До цього в органах прокуратури слідство тривало  протягом трьох років і справа неодноразово закривалася.

"Згідно з планом, розробленим Шпаком Василем Федоровичем, НАК  "Украгролізинг", де директором працював його син, повинно було укладати договори з підприємствами-виробниками сільськогосподарської продукції  на купівлю обладнання за державні кошти... Згідно з проведеною експертизою, розмір завданого державі збитку становить понад 114 млн грн.  Шпак Василь у змові зі своїм сином та іншими особами вчинили розтрату та заволоділи майном компанії", - зазначив прокурор.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-