Наркоконтролери пропонують не знищувати мак та коноплі, а робити ліки

Наркоконтролери пропонують не знищувати мак та коноплі, а робити ліки

Укрінформ
Прийняття закону про легалізацію наркотиків у медичних цілях значно здешевить болезаспокійливі.

Про це сказав в.о. голови Державної служби з контролю за наркотиками Олег Дзісяк на прес-конференції в Укрінформі. 

"Зміни до закону про порядок обігу наркотичних засобів дозволять ввезення в Україну зарубіжних нарковмісних препаратів, використання їх для створення вітчизняних аналогів і виготовлення болезаспокійливих ліків з української сировини", - сказав Дзісяк.

За його словами, прийняття відповідних змін до закону "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори (про порядок обігу підконтрольних речовин)" також дозволить ввозити наркотичні засоби для своїх особистих потреб. "Зараз люди, ризикуючи власною свободою, ввозять для себе чи для своїх рідних необхідні ліки", - зазначив посадовець. 

Можливість ввезення нарковмісних медикаментів, використання традиційних українських культур - маку та конопель - для виготовлення доступних вітчизняних медичних препаратів спростить життя. "Тим більше, це жодним чином не вплине на наркотрафік, який проходить через територію України", - вважає Дзісяк.

Він також зауважив, що в Україні витрачаються великі кошти на знищення макових полів та посівів конопель. На думку Дзісяка, доцільно ці рослини використовувати як сировину для виробництва болезаспокійливих, які на сьогодні Україна імпортує.

Законопроект знаходиться на розгляді відповідного комітету. Дзісяк висловив сподівання, що восени його буде розглянуто в сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-