Сьогодні у Києві запускають таксі Uber

Сьогодні у Києві запускають таксі Uber

Укрінформ
30 червня сервіс замовлення таксі Uber офіційно розпочне роботу в Києві.

Про це пише Ain.ua.

Видання зазначає, що в Україні Uber буде працювати тільки з водіями, у яких є ліцензія на перевезення і довідка про несудимість.

"Якщо таксист хоче працювати з компанією безпосередньо, то йому необхідно оформитися в якості ФОП (фізична особа-підприємець). В якості альтернативи, водії можуть працювати через посередника, який буде стягувати за свої послуги комісію", - йдеться у повідомленні.

 Зазвичай офіційні партнери Uber залишають собі приблизно 15% від заробітку водія.

Система Uber працює просто і справедливо. Замовлення отримує найближчий до місця виклику водій. Щоб прийняти замовлення, у водія є 10-12 секунд, інакше заявка клієнта буде передана іншому.

Тарифи в Uber формуються наступним чином: базова ставка (плата за подачу) + тариф за кілометр + тариф за хвилини. Оскільки в тарифі враховується і час, то в ситуації, коли пасажир захоче зупинитися для походу за хлібом, це буде враховано у вартості поїздки.

Крім того, якщо в якомусь районі одночасно буде багато замовлень, то на мапі водія ця зона буде відзначена червоним кольором, а до тарифів буде застосовуватися підвищувальний коефіцієнт (так зване "пікове ціноутворення").

Як зазначається, платформа намагається максимально згладити всі неприємні кути взаємин водія і пасажира - за поганий рейтинг їй доведеться блокувати акаунти обох сторін.

"Тому якщо водієві дістанеться, наприклад, п'яна пара, яка в процесі поїздки зіпсує салон, то Uber компенсує витрати на хімчистку і час водія, витрачений на прибирання", - йдеться у повідомленні.

"Гроші водії отримуватимуть раз в тиждень. Всі кошти пасажирів акумулюються на юрособу Uber в Нідерландах, після чого кожного тижня розподіляються по партнерам-посередникам. Ті, після зняття комісії, переводять їх на карти водіїв", - йдеться в статті.

У четвер в Києві запуститься найбільш масовий сервіс UberX. У ньому можуть працювати чотири-автомобілі класу В і вище, випущені не раніше 2008 року.

У перші 30 днів водії зможуть їздити без довідки про несудимість (робиться до 21 дня) і ліцензії на перевезення. Якщо ці документи не будуть надані протягом 30 днів, то аккаунт водія буде заблокований.

У лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin – авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber, почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу в Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-