Соратники кажуть, що Александровська прийшла до суду з-під крапельниці

Соратники кажуть, що Александровська прийшла до суду з-під крапельниці

Укрінформ
Київський райсуд Харкова оголосив перерву до 20.00, надавши затриманій напередодні та доставленій до суду екс-нардепові від КПУ Аллі Александровській час на ознайомлення з клопотанням прокуратури про обрання арешту як запобіжного заходу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Рішення суду пов'язане з тим, що Александровська та її адвокат скористалися правом на ознайомлення з уточненим клопотанням про обрання запобіжного заходу, який внесла прокуратура", - відзначили у суді.

Підозрювана ознайомиться з клопотанням впродовж трьох годин.

"У ході засідання суд відхилив три клопотання Александровської: про перенесення судового засідання на четвер, відвід секретаря суду та слідчого. Підозрювана не визнає провини і вважає кримінальну справу політичним переслідуванням. На запитання про те, чому її син переховується в Росії, відповідає, що він знаходиться там на заробітках", - пояснили у суді.

За словами адвоката підозрюваної Олександра Шадріна, "підозра повністю надумана і формулювання не містить достатніх підстав".

На суді присутні однопартійці Александровської. У неї забинтована рука. За її словами, це через крапельниці: "Тиск учора був 200 на 120".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 червня після обшуку в квартирі затримана колишній народний депутат України чотирьох скликань, перший секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська. Вона та її син Олександр підозрюються у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість держави та надання неправомірної вигоди посадовцю. За попередніми даними, вони намагалися підкупити керівництво і депутатів місцевих рад, які повинні були за хабар прийняти на сесіях звернення до Верховної Ради України і Президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації. Зафіксовано факт надання хабаря в 9 тис. доларів. Александровській загрожує 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-