У НАБУ назвали ім'я затриманого учасника

У НАБУ назвали ім'я затриманого учасника "газової схеми"

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали керівника ТОВ "Надра Геоцентр", яке фігурує у схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування",  при спробі перетину кордону України з Російською Федерацією.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила прес-секретар бюро Світлана Оліфіра.

"Свіченко, який є одним із 20 фігурантів, причетних до розкрадання державного газу, був затриманий на підставі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України на території Сумської області при спробі перетину кордону України з Російською Федерацією", - сказала Оліфіра.

За її словами, затримання відбулося у вівторок, 28 червня 2016 року, о 22:00. На даний момент керівник ТОВ "Надра Геоцентр" перебуває в НАБУ для проведення слідчих дій. Зараз готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України.

"Досудове розслідування триває. Я нагадаю, що попередні 10 учасників "газової схеми" були затримані і судом було обрано запобіжний захід щодо тримання їх під вартою. Сьогодні розглядається апеляційним судом подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо розміру застави для пана Постного та пана Рябошапки", - додала прес-секретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-