Україна відновлює боєздатність кораблів, виведених із Криму – Полторак

Україна відновлює боєздатність кораблів, виведених із Криму – Полторак

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Київ вживає серйозних заходів для відновлення боєздатності кораблів, що були виведені з анексованого Росією Криму.

27 червня в інтерв’ю українському виданню «Новое время» він повідомив про ухвалення рішення щодо будівництва штабу військово-морських сил, що відбуватиметься на ділянці землі в Одесі, яку вдалося повернути у державну власність.

«Але це буде не просто штаб – це буде база», – сказав український міністр, додавши, що на ці цілі заплановано 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо: після анексії Криму лише 10 із 61 одиниці військово-морської техніки, що раніше базувалась у Криму, залишаються під керівництвом ВМС України, серед них – фрегат «Гетьман Сагайдачний».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-