«Доктора Пі» відпустили з-під варти

«Доктора Пі» відпустили з-під варти

Укрінформ
Суд відпустив під підписку скандально відомого «доктора Пі» Андрія Слюсарчука.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків.

«Вищий спеціалізований суд України відмінив рішення Сихівського районного суду і апеляційної інстанції і призначив повторний розгляд в Апеляційному суді Львівської області у зв'язку з новими обставинами», - зазначив Демків.

За його словами, саме цей суд змінив запобіжний захід Слюсарчуку із тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Після завершення процедури оформлення усіх документів «доктор Пі» покинув слідчий ізолятор, в який він був етапований із Полицької виправної колонії на Рівненщині, де відбував термін. 

Як зазначив Демків, в очікуванні рішення Апеляційного суду Слюсарчук поводився спокійно, не робив, як раніше, жодних спроб самогубства та «не пив кров» працівникам пенітенціарної установи.

Коментуючи рішення суду, адвокат Слюсарчука Ярослав Зейкан на своїй сторінці у Facebook написав, що жодна з експертиз не дала висновку, що смерть людини, в якій звинувачують його клієнта, настала в результаті дій Слюсарчука. 

«Нарешті Слюсарчук на волі... Жодна з експертиз не дала висновку, що смерть настала в результаті дій Слюсарчука... Професор Шевага стверджував, і це твердження перенесли у вирок, що Слюсарчук робив операцію "фактично на трупі"... Як при таких експертизах і таких висновках Шеваги можна було ставити питання про вмисне вбивство, а потім про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які потягнули смерть, - це все на совісті нашої прокуратури... В суді прокурори перекваліфікували обвинувачення на ненавмисне вбивство. Залишається тільки пожалкувати, що і судді не прочитали уважно цих експертиз... За винятком суддів Вищого суду», - написав Зейкан. 

Як повідомлялося, суд першої інстанції 14 лютого 2014 року засудив Андрія Слюсарчука до 8 років ув'язнення за вбивство через необережність (під час операції пацієнта), шахрайство та незаконну лікувальну діяльність, що призвела до тяжких тілесних ушкоджень і смерті. 

9 квітня 2015 року Апеляційний суд відхилив клопотання адвокатів Слюсарчука про пом'якшення вироку.

24 березня 2016 року Вищий спеціалізований суд України скасував вирок і ухвалив рішення повернути на повторне розслідування в апеляційну інстанцію справу Андрія Слюсарчука. 

Слюсарчук відбував покарання у Полицькій виправній колонії на Рівненщині. У середині червня його етапували до попереднього місця ув'язнення у Львівський слідчий ізолятор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-