ЗНО: в Опорі кажуть, шпаргалки вилучали на кожному пункті тестування

ЗНО: в Опорі кажуть, шпаргалки вилучали на кожному пункті тестування

Укрінформ
Особливістю цьогорічного ЗНО було те, що на українській мові та літературі не проводилася перевірка металодетекторами. І це спровокувало масову появу технічних засобів на наступних тестах.

Про це заявила під час презентації результатів роботи мережі спостерігачів за ЗНО координатор освітніх програм ОПОРИ Наталія Радиш.

"Ми мусимо припускати той факт, що відсутність перевірки металошукачами під час української мови - першого тестування - спричинила те, що під час наступних тестувань було дуже багато вилучень у абітурієнтів. Відповідно до порядку проведення ЗНО, абітурієнти не мають права мати з собою будь-які технічні засоби: телефони, флешки, навушники", - зазначила Радиш.

Зокрема, за її словами, в Одесі зафіксували два випадки, коли у абітурієнтів знайшли телефон - і, відповідно до процедури, вони мали залишити пункт тестування, - але їм зробили лише зауваження.

"Крім того, цього року спостерігачі відзначають факт збільшення друкованих, рукописних матеріалів, різних довідників, які абітурієнти намагалися заховати в коридорах, рекреаційних зонах чи просто в зошиті, щоб ними скористатися. Чергові на кожному з пунктів тестування такі матеріали вилучали", - додала Радиш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-