Справа Онищенка: затриманим під СІЗО фігурантам знову висунули підозру

Справа Онищенка: затриманим під СІЗО фігурантам знову висунули підозру

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро вдруге повідомило про підозру двом ключовим фігурантам "справи Онищенка" Валерію Пісному та Олегу Рябошапці.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Співорганізаторам корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", В.Постному та О.Рябошапці повідомлено про підозру за 209 статтею Кримінального кодексу України (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)", - йдеться в повідомленні.

Детективи Національного антикорупційного бюро України готують подання до суду про обрання щодо даних осіб запобіжного заходу.

Нагадаємо, 22 червня В.Постного та О.Рябошапку було затримано на виході із Лук’янівського слідчого ізолятора одразу після звільнення під заставу, визначену Солом’янським судом раніше як альтернативу при обранні запобіжного заходу. Детективи НАБУ вже повідомляли даних осіб про підозру за 191 та 255 статтями Кримінального кодексу України як причетних до корупційної схеми з розкрадання газу, в результаті якої державі було завдано збитків на рівні 3 млрд. грн.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, В.Постний та О.Рябошапка були заарештовані та взяті під варту 18 червня за рішенням Солом’янського районного суду з альтернативою застави 1 млн грн та 1,5 млн грн відповідно. Для порівняння - сума застав, призначених іншим учасникам "газової схеми" становить від 50 млн грн до 200 млн грн.

24 червня в Апеляційному суді Києва також відбудуться судові засідання з розгляду скарг прокурорів САП щодо розмірів застав, призначених Солом’янським судом В.Постному та О.Рябошапці.

У НАБУ наголошують, що, за попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 млрд грн – несплачена сума ренти за користування надрами.

16 червня керівник САП Назар Холодницький також зареєстрував у Верховній Раді погоджене із Генеральним прокурором України подання про надання згоди на затримання та арешт народного депутата О.Онищенка як одного з організаторів розкрадання державного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-