Україна потребує удосконалення законодавства з трансплантології - УГКЦ

Україна потребує удосконалення законодавства з трансплантології - УГКЦ

Укрінформ
Українська Греко-Католицька Церква констатує, що наша держава потребує удосконалення законодавства з трансплантології.

На цьому наголосив представник УГКЦ, доктор морального богослов'я, кандидат філософських наук зі спеціальності "етика" отець Ігор Бойко під час круглого столу в Укрінформі.  

"В Конституції є надзвичайно важливим, щоб було записано те, що життя кожної людини має бути захищене від моменту зачаття і до природньої смерті. Тому що кожен з нас був покликаний до цього життя... Без сумніву, маємо говорити також і про здоров'я - фізичне, психічне, психологічне, соціальне, духовне - усіх громадян України. Відбуваються спроби щодо зміни законодавства про трансплантацію органів. Ці закони в Україні не є добре розвинуті, і сьогодні Україна не може похвалитися кількістю трансплантацій, як це, наприклад, є в інших країнах. Тому що, може, немає певної свідомості, певної культури дарування органів, як це є в інших країнах. Але саме про це ми повинні також говорити", - наголосив отець Ігор Бойко. 

Водночас він торкнувся питання евтаназії, що узаконюється в країнах світу, і зазначив, що церкви в Україні обстоюють позицію надання паліативної допомоги. 

"Певні негативні погрози говорять про те, що до 2075 року у всіх країнах світу буде  легалізовано евтаназію. Я не знаю, чи легалізація евтаназії свідчить про гуманне суспільство. В Україні ми маємо розвивати систему паліативної допомоги, хоспісів - допомогу тим людям, яким ми не можемо нічим більше допомогти, а дати певні обезболювальні засоби, супроводжувати їх і допомогти з гідністю перейти з цього життя у життя вічне. І тут є завданням об'єднати зусилля і церкви, і різних виховних інституцій", - сказав отець Ігор Бойко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-