Сили спецоперацій ЗСУ знають ворогів в обличчя - генерал

Сили спецоперацій ЗСУ знають ворогів в обличчя - генерал

Укрінформ
Сили спеціальних операцій України, які нещодавно були визначені як окремий рід Збройних Сил, готові до виконання поставлених перед ними завдань та знають свого супротивника "в обличчя".

Про це у вівторок під час брифінгу для преси, який відбувся у Генеральному штабі Збройних Сил України, заявив командувач Сил спеціальних операцій ЗС України, генерал-майор Ігор Луньов.

"Ми чітко знаємо, хто нам протистоятиме в зоні АТО, а деяких з них ми знаємо навіть в обличчя", - сказав генерал Луньов, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Генерал Луньов зауважив, що зараз всі військовослужбовці, які виявляють бажання проходити службу в Силах спеціальних операцій Збройних Сил України, проходять жорсткий відбір, який можуть пройти не всі, навіть підготовлені бійці з числа військовослужбовців високомобільних десантних військ.

"Зараз ми завершуємо формування навчального центру ССО, перший випуск якого вже відбувся у травні. Зі 150 військовослужбовців, які приступили до навчання, успішно закінчили центр лише 29 чоловік. Наступний набір вже приступив до занять і ми очікуємо, що до завершення навчання дійде кожен шостий з них", - сказав генерал.

Він наголосив, що в українських Збройних Силах достатньо військовослужбовців з високим рівнем мотивації, які готові пройти через жорсткий відбір до Сил спеціальних операцій.

Генерал Луньов заважив, що зараз ССО проходять етап формування та злагодження. Правове оформлення їх діяльності має бути завершеним після прийняття Верховною Радою закону про Сили спеціальних операцій ЗС України, який зареєстрований у ВР під номером 4795 та, за словами Луньова, пройшов всі попередні етапи розгляду та узгодження.

"Нині справа лише за рішенням народних депутатів і ми дуже сподіваємося, що цей закон буде невдовзі прийнятий", - сказав командувач ССО.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно стосунків з полковником Кривоносом, який брав активну участь у формуванні ССО ЗС України, Луньов зауважив: "З полковником Сергієм Кривоносом ми разом воювали в АТО і зараз працюємо з ним в одній команді, він є моїм першим заступником", - сказав генерал Луньов.

Фото: 24tv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-