В ООН похвалили Україну, що переселенців не селили в табори

В ООН похвалили Україну, що переселенців не селили в табори

Укрінформ
Позитивним фактором в українському суспільстві є те, що уряд не відкривав таборів для вимушених переселенців.

Про це заявив голова представництва агентства ООН у справах біженців Пабло Матеу під час Благодійного фестивалю з нагоди Міжнародного дня біженця, повідомляє  кореспондент Укрінформу. 

«Український уряд не почав відкривати табори для внутрішніх переселенців. У багатьох інших країнах існує практика відкриття таборів для внутрішніх переселенців. В Україні було прийнято цілу низку законодавчих актів, щоб захистити права внутрішніх переселенців», - наголосив Матеу.

Представник ООН зазначив, що Україні вдалося за рекордно короткий термін створити спеціальний орган державної влади, який відповідає за внутрішньо переміщених осіб, а саме Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 

Водночас він наголосив, що ще багато викликів, які можна здолати лише об'єднаними зусиллями громадянського суспільства, міжнародної спільноти, новоствореного міністерства, а також самих переселенців.

Зокрема, представник ООН назвав три ключові проблеми, з якими стикаються вимушені переселенці. 

«Три головні проблеми - працевлаштування, люди відчувають, що якби вони мали більше можливості для працевлаштування, вони б могли покрити свої витрати і забезпечити себе самостійно. По-друге, місце проживання. І третя ключова проблема, це проблема з охороною здоров'я. Дуже багато переселенців не можуть собі дозволити купити необхідні ліки», - говорить він.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-