Мер Ізмаїла просить городян не вживати воду з-під крану

Мер Ізмаїла просить городян не вживати воду з-під крану

Укрінформ
Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко звернувся до мешканців міста з закликом використовувати для пиття та харчових потреб бутильовану воду, а також повідомив про результати лабораторних досліджень.

Про це Абрамченко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"У ході проведених лабораторних досліджень з'ясувалось, що в Ізмаїлі має місце мікс-інфекція. Виявлені збудники ротавірусної інфекції, норовірусної інфекції і кишкова паличка. Це сталося внаслідок фекального забруднення в ході проливних дощів", - зазначив Абрамченко.

"Ми продовжуємо комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків, завданих місту проливними дощами. Для запобігання другої хвилі захворюваності в мережах водопостачання буде короткочасно збільшено хлорування води", - додав мер.

Однак, зауважив Абрамченко, "такою водою можна користуватися для господарських потреб, а не використовувати її для пиття. Для харчових потреб краще використувати бутильовану воду".

Нагадаємо, в. о. голови Державної санепідемслужби України Святослав Протас повідомив у неділю на прес-конференції, що причиною отруєння людей стала біологічна кишкова паличка, що потрапила у воду. "Ми прийшли до такого висновку після результатів аналізів води, та аналізів крові, які отримали у хворих. Інфекція потрапила у воду через нещодавне підтоплення міста під час сильної зливи", - заявив Протас.

Він попередив, що для боротьби із збудником захворювання в місті почнуть промивати та дезінфікувати водопровід та каналізацію. Найближчими днями рівень хлору в воді буде підвищеним.

Режим надзвичайної ситуації в Ізмаїлі збережеться ще як мінімум тиждень - будуть закриті ринки, заклади громадського харчування й доступ до стоячих водоймів. Зараз епідемія злокалізована й пішла на спад, додав Протас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-