Українські суди здатні

Українські суди здатні "вбити" будь-яку справу ще до її розгляду - Шабунін

Укрінформ
За усього прогресу, який останнім часом досягнуто у створенні державних органів, що покликані боротися з корупцією, успіху у цій сфері буде дуже важко досягти без створення спеціалізованого антикорупційного суду, який міг би забезпечити невідворотність покарання за корупційні діяння.

Таку думку в середу в Києві під час конференції за участю членів Парламентської Асамблеї НАТО висловив голова правління громадського антикорупційного центру України Віталій Шабунін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Іноді українські судді настільки професійні, що здатні «вбити» будь-яку справу ще до її розгляду. Саме тому буде важко рухатися вперед без створення спеціального антикорупційного суду, без такої системи, яка б дозволила подолати безкарність за корупційні діяння, особливо на вищому рівні» , - сказав Шабунін.

При цьому він висловив вдячність керівництву Національного антикорупційного бюро України за активну роботу, завдяки якій вдалося розпочати впровадження проти ряду високопосадовців та притягти до відповідальності за неправосудні рішення шість суддів, що було безпрецедентним для попередніх років.

Водночас, Шабунін визнав, що НАБУ, як і інші антикорупційні органи, вимушені працювати у важких умовах.

«Ми потребуємо створення антикорупційного суду на засадах прозорості та конкурсного відбору, як створювалися НАБУ та інші антикорупційні структури. Це єдиний шлях. Боюся, що реформа правової системи у загальному вимірі може завершитися приблизно тим, чим завершилася реформа Генеральної прокуратури. Після півтора року гучних заяв та прес-конференцій ми мали ситуацію, коли практично сто відсотків прокурорів, які були новопризначеними за підсумками конкурсу, просто зберегли за собою посади», - сказав Шабунін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-