Нарешті ми на території України! - перші слова Солошенка й Афанасьєва в літаку

Нарешті ми на території України! - перші слова Солошенка й Афанасьєва в літаку

Фото
Укрінформ
Першими словами звільнених українських політв'язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва на борту українського військового літака були: "Нарешті ми на території України!".

Про це написав на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Президента України Святослав Цеголко.

"Нарешті ми на території України! - перші слова Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва в українському військовому літаку. Вилітаємо з Москви до Києва", - написав Цеголко, оприлюднивши фото українських звільнених політв'язнів на борту літака.

При цьому Цеголко зауважив, що усі подробиці для преси щодо звільнення Солошенка і Афанасьєва повідомлять у прес-службі Адміністрації Президента.

Народний депутат Ірина Геращенко також оприлюднила у Facebook фото з українцями Юрієм Солошенком і Геннадієм Афанасьєвим, які були звільнені з російського ув'язнення і вилітають з Москви до Києва.

"Вже в літаку! Всі подробиці цього чудового дня за кілька годин. Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв вилітають до Києва. Доручення президента виконано. Ще двоє наших українців звільнено. Ми з Цеголко і усіма причетними щасливі!", - зазначила вона.

Раніше Президент Петро Порошенко повідомив, що Солошенко та Афанасьєв уже перебувають на борту українського літака і вилітають з Москви до України. Цю інформацію підтвердив і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Геннадій Афанасьєв - один з кримських активістів, який під час окупації Криму підтримував рух за єдину Україну, брав участь в акціях протесту. 

Афанасьєва затримали 9 травня 2014 року в Сімферополі як фігуранта сфабрикованої ФСБ справи Сєнцова-Кольченка, відомої також як справа «кримських терористів». 24 грудня 2014 року на закритому засіданні Московський міський суд визнав Геннадія Афанасьєва винним в тероризмі і засудив до 7 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. 

Юрій Солошенко - український пенсіонер, екс-директор полтавського оборонного заводу «Знамя».

Солошенка затримали 5 серпня 2014 року у Москві, куди він приїхав на запрошення свого давнього російського колеги по роботі. Під час затримання у Солошенка вилучили 6 тис. доларів США, які, на думку російських слідчих, мали бути витрачені на придбання секретних виробів. Солошенка звинувачували, що він завербований «фашистським режимом» та збирався вивозити з російського заводу секретне обладнання. 

14 жовтня 2015 року Мосміськсуд засудив Юрія Солошенка до шести років колонії суворого режиму за шпигунство проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-