У Зарваниці очікують на понад мільйон прочан

У Зарваниці очікують на понад мільйон прочан

Укрінформ
Понад 1 млн прочан очікують на Тернопільщині усередині липня під час Загальнонаціональної християнської прощі до чудотворного місця у селі Зарваниця.

Про це кореспонденту агентства повідомив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

«У Марійському духовному центрі, що в селі Зарваниця 16-17 липня під час загальнонаціональної прощі очікуємо понад 1 млн прочан. Цьогоріч проща приурочена до Року Божого Милосердя та молитві за мир в Україні. З огляду на те, що за кілька днів під час прощі очікується низка чисельних делегацій та хресних ходів загальною кількістю понад 1 млн осіб, вже зараз із місцевою владою розробляємо заходи із дотриманням безпеки, створюємо сприятливі умови для всіх паломників», - повідомив Митрополит.

У програмі прощі, що триватиме кілька днів – піша хода прочан до місця, де зберігається чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері, зустріч з патріархом УГКЦ Святославом Шевчуком, вищим духовенством з України та з-за кордону, спільні літургії, нічний похід із свічками хресною дорогою. Також передбачається загальна молитва за полеглих героїв Небесної Сотні, всіх воїнів та невинно вбитих, які віддали своє життя за Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-