Донецький університет проголосував за присвоєння вузові імені Василя Стуса

Донецький університет проголосував за присвоєння вузові імені Василя Стуса

Укрінформ
Трудовий колектив Донецького національного університету (ДонНУ), який тимчасово переїхав у Вінницю, проголосувала за присвоєння вузу імені Героя України Василя Стуса.

Про це в п'ятницю повідомили в Донецькому національному університеті.

«За результатами голосування Конференції трудового колективу прийнято рішення про надання Донецькому національному університету імені Василя Стуса ("за" проголосували - 75 членів з 105», - сказано в повідомленні .

Ректор ДонНУ Роман Гринюк привітав колектив університету з прийняттям цього «доленосного, стратегічного і відповідального рішення».

«В цьому я бачу заслугу всього нашого колективу... Я маю надію, що в нас не буде з цього питання ніяких протиріч, і в даному разі повинні діяти елементи демократії. І я висловлюю надію, що після того, як будуть оформлені відповідні документи і родина славетного нашого випускника, і Міністерство освіти підтримають відповідну волю нашого колективу», - сказав Гринюк. І при цьому додав: «І хай Василь Стус оберігає і надихає нас на нові звершення. Бо, як ми всі говорили - тут ім'я зобов'язує. Все буде добре».

***

Василь Семенович Стус (1938 - 1985) - український поет, дисидент, політв'язень. Герой України (2005 - посмертно). Він закінчив історико-філологічний факультет Донецького державного педагогічного університету, а потім на Донеччині працював у сільській школі вчителем української мови та літератури.

Фото: з архіву Укрінформу. Василь Стус (другий ліворуч) із друзями, праворуч - Алла Горська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-