У США прощаються з Мохаммедом Алі

У США прощаються з Мохаммедом Алі

Укрінформ
У четвер у місті Луїсвілль (штат Кентуккі, США) розпочалися дводенна жалоба за Мохаммедом Алі, який буде похований за мусульманськими традиціями наступного дня.

Про це інформує Reuters.

"Очікується, що на Дженаза-намаз (мусульманська молитва перед похованням – ред.) збереться понад 15 тис. людей", - зазначається в повідомленні.

Церемонія відбудеться в рідному місті Алі – Луїсвіллі, у приміщенні Freedom Hall, де боксер у 1960 році провів свій перший професійний бій. Подія транслюватиметься у прямому ефірі по телебаченню, а також в інтернеті.

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що траурну промову виголосить екс-президент США Білл Клінтон. Свою присутність на похоронах підтвердив також президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Труну з тілом легендарного боксера будуть нести колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі британець Леннокс Льюїс і голлівудський актор Уїлл Сміт.

Мохаммед Алі помер минулого тижня в лікарні Фінікса від ускладнення хвороби Паркінсона. Він вважається одним із найкращих боксерів усіх часів. Його стиль бою взятий на озброєння багатьма сучасними боксерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-