Ремонт доріг: Гройсман просить нагадати підрядникам, що вони самі ними їздять

Ремонт доріг: Гройсман просить нагадати підрядникам, що вони самі ними їздять

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів у четвер нараду з урядовцями щодо ремонту автошляхів. 

Він поставив вимоги прискорити темпи ремонту українських доріг, забезпечити високу якість робіт та ефективність використання ресурсів, повідомляє Урядовий портал.  

"Питання якості, ефективності використання ресурсів, темпів виконання робіт є одним з найважливіших завдань зараз", - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що його не влаштовують сьогоднішні темпи та якість робіт на автошляхах України.

"Хотів би, щоб ви прояснили усім підрядникам, що вони не тільки роблять дороги, а вони ще й ними користуються, по них їздять", - підкреслив він.

Глава уряду додав, що виділені на будівництво та ремонт доріг ресурси мають бути ефективно використані і потрібен контроль за їх використанням. "Хочу сказати, що за це будемо карати дуже жорстко. Кожна гривня має бути покладена туди, куди вона визначена. Мова йде про дорогу і її якість", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр також поінформував, що уряд моніторитиме, як підрядники працюють з державними коштами, і наголосив на доцільності використання електронної системи публічних закупівель ProZorro для раціонального та прозорого використання ресурсів.

Він доручив інформувати його щотижня про стан робіт.

Як повідомляв Укрінформ, на у середу на своєму засіданні уряд виділив більше 5 млрд грн на відновлення доріг по всій Україні. Крім того, буде створено спеціальний Дорожній фонд. Уряд також сконцентрує зусилля для залучення допомоги міжнародних фінансових організацій, що дозволить акумулювати достатньо ресурсів для будівництва і розвитку автошляхів і транспортних коридорів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-