Скандал з

Скандал з "Миротворцем": Стець хоче робочу групу для подібних ситуацій

Укрінформ
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вважає за необхідне створити робочу групу, до складу якої мають увійти медіаюристи, парламентарії, представники МІП, для напрацювання проектів законодавчих актів, які дозволять надалі уникнути таких ситуацій, яка сталася із сайтом "Миротворець".

Про це міністр заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Допоки цією робочою групою не буде напрацьовано якихось документів, які будуть відповідати на ці виклики, я очікую, що подібні речі можуть повторюватися", - сказав Стець.

На його переконання, першочергово ця група має подумати та дати відповіді, як діяти в такому випадку.

"Якщо ми зараз ухвалимо закон, який регулює інтернет, це буде називатися цензурою. Якщо ми приймемо щось, у чому братимуть участь тільки представники міністерства та народні депутати, то це також буде називатися цензурою. Ми цього робити не будемо. А якщо ми долучимо до цього представників медійних організацій, медіаюристів, ми зможемо знайти конкретну відповідь у рамках законодавства", - упевнений міністр.

Поки Стець не готовий запевняти усіх в тому, що така ситуація більше ніколи не повториться.

"Це буде неправда. Це буде повторюватися доти, доки у нас не буде чіткої відповіді на рівні нормативно-правових документів або інших постанов, як цю проблему вирішувати", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня та 24 травня сайт "Миротворець" опублікував списки журналістів, акредитованих в так званій "ДНР". Пізніше ряд журналістів засудили такі дії "Миротворця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-