"Не-друзі з Росії" постійно глушать сигнали нашого мовлення - Стець

Укрінформ
Щойно Україна встановлює на Донбасі нові теле- й радіопередавачі, Російська Федерація одразу передає терористам сильнішу техніку й сигнали українського телебачення та радіо глушаться.

Про це в ефірі «112 каналу» заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми тільки ставимо свій передавач, грубо кажучи, 5-кіловатний, тут же наші, умовно кажучи, не-друзі з Росії відправляють дуже швидко свої передавачі недотерористам, які вони встановлюють на цій самій частоті й глушать сигнали українських телеканалів і радіостанцій", - зазначив Стець.

Він переконаний, що цей процес інформаційної війни може тривати доти, доки Донецька й Луганська вежі не перейдуть під контроль української влади.

Водночас міністр розповів, що всього на периметрі зіткнення вже вдалося встановити 50 телевізійних і радіопередавачів, придбаних не за кошти держави. Ці передавачі, за його словами, забезпечують сигналом українського телебачення та радіо 75 % периметру зіткнення.

"Проблема навіть не в тому, що ми не можемо закрити ще 25% цього периметру зіткнення. Проблема в тому, що через відсутність веж і якісної роботи Донецької і Луганської веж, які зараз непідконтрольні нам, там велика кількість паскудного аудіо й відео, яке транслюється телеканалами й радіостанціями так званих "Л/ДНР". Очевидно, що це сідає на голову і нашим військовим, і людям, які там живуть", - підкреслив Стець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-