Під час суду в Києві була спроба знищити ГРУшників – Матіос

Під час суду в Києві була спроба знищити ГРУшників – Матіос

Укрінформ
У Києві під час суду готувалася спроба викрадення та подальшого знищення російських ГРУшників Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу «112 Україна».

«За достовірною інформацією наших іноземних партнерів, була спроба нібито викрадення, а фактичного знищення ГРУшників під час перевезення їх із СІЗО СБУ до зали суду», – повідомив він.

За словами Матіоса, забезпечити в центрі столиці неможливість нападу при наявності великої кількості зброї, зокрема РПГ, силовики були не в змозі.

«Були зроблені безпрецедентні, погоджені з вищим керівництвом держави дії в частині заборони вивезення всіх арештованих у всі суди», – розповів головний військовий прокурор.

Він також вважає дуже важливим факт юридичного засудження російських військових в Україні.

«Ми зробили це: динамічно, публічно і відкрито довели. Український суд виніс вирок про те, що чинні військовослужбовці РФ брали участь у «гібридній» війні на території нашої держави, вели агресивні військові дії, що призвели до смерті. Тобто ми маємо один юридичний факт – у нас є вирок, який набрав законної сили і не оскаржувався російською стороною про те, що російські військові брали участь у бойових діях на території суверенної України», – констатував Матіос.

Водночас він підтвердив, що адвокат ГРУшників підтримувала прямий контакт і синхронізувала свої дії зі спецслужбами Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-