В Україні планують запровадити тристороннє фінансування ПТУ

В Україні планують запровадити тристороннє фінансування ПТУ

Укрінформ
Шляхи розв'язання проблеми фінансування профтехучилищ у поточному році та перспективні плани з реформування профтехосвіти обговорювалися на робочій нараді, яка відбулася у п'ятницю під головуванням віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка.

У нараді також взяли участь міністр освіти і науки Лілія Гриневич, представники Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства соціальної політики, повідомляє Урядовий портал.

«Починаючи із 2017 року, ми плануємо забезпечити тристороннє фінансування профтехосвіти - державні гроші, місцеві бюджети та кошти роботодавців. Важливим є те, щоб ми звернули особливу увагу на гостродефіцитні спеціальності, на які є попит. Нам треба заохотити молодь, щоб вона йшла вчитися на ті спеціальності, які, можливо, не дуже престижні, але вкрай необхідні. Ми маємо виробити механізм, аби роботодавці також фінансували ті спеціальності, які їм потрібні», - сказав Кириленко.

Особливу увагу учасники наради приділили питанням модернізації підготовки робітників дефіцитних професій та необхідності створення сучасних навчальних центрів у регіонах для найбільш затребуваних спеціальностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-