Кличко попросив Президента та РНБО не віддавати РФ вагони столичного метро

Кличко попросив Президента та РНБО не віддавати РФ вагони столичного метро

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко звернувся за допомогою до президента України Петра Порошенка і Ради національної безпеки у вирішенні питання з вагонами потягів столичного метрополітену, які намагається відсудити російська компанія.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Спір виник через сотню вагонів, які були взяті в лізинг у 2010-2013 роках. Компанія не отримала розрахунок у повному обсязі і нарахувала борг, який, з урахуванням відстрочок і штрафів, зріс майже до 2 млрд гривень.

"Враховуючи безпрецедентність ситуації, я звернувся в РНБО і особисто до Президента України з проханням допомогти у вирішенні цієї ситуації. Зокрема, я запропонував включити це питання до розгляду порядку денного засідання Ради національної безпеки і оборони, розглянути можливість застосування ст. 4 Закону України "Про санкції" у зв'язку з анексією АР Крим і військовими діями на сході України", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо: в 2009 році київські чиновники провели тендер, переможцем якого стала російська компанія "Укррослізинг". Тоді київський метрополітен поставили сто вагонів російського виробництва. Наразі компанія через суд вимагає від метрополітену Києва погасити борг у розмірі 1 959 466 447,88 гривень за взяті в лізинг у 2010-2013 вагони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-