Рева прокоментував трагедію у будинку престарілих

Рева прокоментував трагедію у будинку престарілих

Укрінформ
Будинки престарілих, які є у приватній власності, потрібно легалізувати, щоб здійснювати державний контроль за їх діяльністю.

Таке переконання висловив міністр соціальної політики Андрій Рева, коментуючи одному з видань трагедію, що сталася 29 травня під Києвом у приватному будинку престарілих, коли у пожежі загинуло 16 пенсіонерів і медсестра, повідомляє прес-служба міністерства.

"У цій сфері приватна практика заборонена, а потреба є. От люди й викручуються як можуть. Якби цей будинок був зареєстрований належно, як будинок  престарілих, то це приміщення повинно було б відповідати певним вимогам. Тобто там, відповідно, повинен був бути спеціально навчений персонал, який має працювати цілодобово, також була б передбачена система автоматизованого пожежогасіння", - сказав Рева.

Він додав, що  основна причина нещасного випадку - відсутність системи державного контролю за роботою подібних закладів. Як результат, приватні підприємці порушують норми безпеки. Тож держава повинна мати законні підстави здійснювати належний контроль за діяльністю подібних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-