Вступна компанія: іспити в абітурієнтів з окупованих територій прийматимуть до 26 липня

Вступна компанія: іспити в абітурієнтів з окупованих територій прийматимуть до 26 липня

Укрінформ
Освітні центри, що почнуть діяти цього року для абітурієнтів з окупованого Криму та зони АТО, прийматимуть іспити до 26 липня.

Про це заявила в понеділок на прес-конференції в Укрінформі міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Документи для вступу для здобуття вищої освіти за державним замовленням тільки за денною формою навчання приймаються до 18-ої години 24 липня. Вступні іспити в освітніх центрах проводяться до 26 липня. А зарахування - не пізніше 12-ї години 28 липня", - сказала Гриневич.

За її словами, попередньо потрібен час для подачі заяви й освітньої декларації, проведення оцінювання з української мови та історії України, тому для абітурієнтів із цих вразливих груп "все це буде орієнтовно займати час з не пізніше 12 липня".

Вона нагадала, що абітурієнти мають привезти свої нелегальні (видані Росією - Ред.) документи про освіту, які будуть оформлені у вигляді їхньої освітньої декларації - які предмети вивчались, які за них оцінки.

"У нашому документі, на основі якого абітурієнт буде мати можливість вступати тільки в окреслений перелік вищих навчальних закладів (бо в будь-який вищий навчальний заклад - виключно за результатами ЗНО), ми пишемо "атестовано". Абітурієнт отримує оцінку за історію України і за українську мову за іспитами, які будуть проводитися в освітніх центрах. Якщо абітурієнт, вступивши до переліку вишів, захоче отримати повноцінний український атестат, йому доведеться скласти ДПА з кожного предмету. Цей атестат дозволить вступати в будь-який вищий навчальний заклад", - зауважила міністр.

Гриневич також уточнила, що вступні іспити готуватимуть виші, які будуть уповноважені до створення освітніх центрів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-