У Харкові поліція умовила активістів звільнити перекритий проспект

У Харкові поліція умовила активістів звільнити перекритий проспект

Фото
Укрінформ
У результаті переговорів поліції з активістами, що перекрили проспект Науки в Харкові, проїзд транспорту відновлений.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Оксана Калмикова.

"Представники громадської організації висловили бажання провести мирну акцію протесту і написали відповідну заяву в поліцію з проханням забезпечити охорону громадського порядку. Під час акції її учасники перекрили проспект Науки і перешкоджали руху транспорту. Після переговорів співробітників поліції з групою громадян рух транспорту відновлено", - зазначила Калмикова.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 травня півтори сотні активістів пререкрили проспект Науки на знак протесту проти знесення будівлі організації "Громадська варта". Водночас, по лінії Харківської міськради в мережі опубліковано документи про те, що будівля побудована незаконно і підлягає знесенню, і в ній немає притулку для тварин.

Перед тим вночі в поліцію надійшла інформація про те, що біля будинку по вулиці Серповій відбувається конфлікт між громадянами і працівниками комунального підприємства. Громадяни, зокрема, заявили, що комунальники незаконно зносять приміщення притулку для тварин. Вранці в поліцію надійшло повідомлення про замінування цієї будівлі, вибухівку не виявлено.

Інформація про події внесена до Журналу єдиного обліку правопорушень, триває перевірка. Вирішується питання про відкриття за вказаним фактом кількох кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-