"Миротворець" видалив списки журналістів, акредитованих у Росії

Укрінформ
Центр "Миротворець" видалив файл з даними іноземних журналістів, акредитованих у Росії, які взяв з сайту МЗС РФ, "у зв'язку із завершенням інформаційної спецоперації".

Про це йдеться у повідомленні на сайті центру.

"У зв'язку з завершенням інформаційної спецоперації "слідчий експеримент" файл з даними про журналістів, узятими з сайту МЗС РФ (країни-агресора, що фінансує міжнародний тероризм) видалено. Після обробки отриманої в ході сцецоперації інформації центр "Миротворець" опублікує детальний звіт про отримані результати", - зазначається у повідомленні.

У центрі повідомили, що ознайомитися зі списком журналістів, акредитованих при МЗС РФ, можна на їхньому сайті.

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня центр "Миротворець" опублікував на своєму сайті черговий список іноземних журналістів, які співпрацюють з Росією. У переліку згадувалися 293 людини - рівно стільки ж журналістів внесені в список, опублікований на сайті МЗС РФ.

У той же день посол ЄС в Україні Ян Томбінські та посол Німеччини Крістоф Вайль на зустрічі з главою МВС Арсеном Аваковим закликали українські правоохоронні органи гарантувати вилучення всіх даних, оприлюднених проектом "Миротворець", а також вжити заходів щодо недопущення повторення подібного в майбутньому.

25 травня Комітет із захисту журналістів звернувся до Президента України Петра Порошенка з відкритим листом, в якому засудив дії по відношенню до журналістів з боку "Миротворця" і висловив обурення ставленням українських високопосадовців до оприлюднення сайтом списків з даними тисяч журналістів.

12 травня "Миротворець" опублікував список з понад 4 тисячі журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР". Представники українських та міжнародних медіаорганізацій висловили різке обурення цим фактом. Відповідну заяву представників ЗМІ підтримала і Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська. Столична прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їх персональних даних.

13 травня "Миротворець" заявив про закриття свого сайту через тиск, якому він піддався після оприлюднення списку. Проте 20 травня сайт центру опублікував вибачення за публікацію від 12 травня списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР", і в той же час опублікував оновлений список.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-