ЗНО: пороговий бал встановили на математику й історію України

ЗНО: пороговий бал встановили на математику й історію України

Укрінформ
Експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила пороговий бал "склав /не склав" для ЗНО з математики та історії України.

Рішення про це було оголошено на засіданні комісії у Міністерстві освіти і науки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Для ЗНО з математики кількість порогових балів комісія встановила на рівні 9 балів при максимально можливих 62 тестових балах.

Для учасників тестування з історії України поріг було визначено на рівні 25 балів, максимальний рівень за умови правильного виконання всіх завдань становить 94 тестові бали.

Ті учасники ЗНО, у яких результат тестування дорівнює або вищий за пороговий бал "склав/не склав", можуть використати ці результати під час вступу до вишів.

Раніше поріг "склав/не склав" встановили для ЗНО з української мови та літератури - він становить 23 тестових бали за максимально можливих 104 балів.

26 травня будуть оголошені результати учасників зовнішнього незалежного оцінювання з цих предметів та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тестів та таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Як відомо, у 2016 році  для усіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови, та за вибором абітурієнта з математики чи з історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-