Шість груп «ВКонтакте» підозрюють в організації масових суїцидів

Шість груп «ВКонтакте» підозрюють в організації масових суїцидів

Укрінформ
Російські слідчі розробляють не менше шести закритих груп в соцмережі «ВКонтакте» за підозрою в підбурюванні до самогубства.

Як з'ясували петербурзькі правоохоронці, домени п'яти з шести груп, що потрапили під підозру, зареєстровані в різних містах Росії: у Москві, Петербурзі, Комі, Воронежі, а один — на Карибських островах, пише Новая газета.

«Насправді подібних провокаційних груп в Інтернеті набагато більше, за нашими підрахунками, близько 1500. Але згадані шість потрапили в поле зору правоохоронних органів у першу чергу тому, що стосовно них вже є підозри про причетність до конкретних трагедій з підлітками в 2015 - 2016 роках», — розповіли «Новій газеті» в петербурзькому Головному слідчому управлінні.

За інформацією слідчих, на 20 травня був призначений черговий групової суїцид в декількох містах Росії (попередній, за наявними відомостями, планувався 17 травня, а наступного — 27 травня — Н.П.). І якщо 17 травня груповому суїциду вдалося запобігти, 20 травня, за даними слідства, він відбувся, як мінімум, в одному місті. Інформація щодо інших нещасних випадків, що сталися з дітьми 20 травня, перевіряється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-