Штаб АТО готує нові засоби боротьби з ворожими дронами

Штаб АТО готує нові засоби боротьби з ворожими дронами

Укрінформ
За період дії чергового перемир'я з 1 по 23 травня російськими окупаційними військами 35 разів було застосовано безпілотники, з яких 4 - ударні.

Про це заявив під час прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО полковник Роман Драпак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останнім часом все частіше фіксується застосування противником безпілотних літальних апаратів. За період з 1 по 23 травня зафіксовано 35 фактів застосування противником БПЛА, з них ударних - чотири", - сказав він. 

За словами полковника, підрозділи ЗСУ, які виконують завдання у зоні проведення АТО, докладають значних зусиль щодо виявлення ворожих БПЛА та їх знешкодження. "За можливості ми відкриваємо вогонь на ураження не лише із стрілецької зброї, а й засобів протиповітряної оборони, зокрема, із зенітних установок", - зазначив Драпак.

Крім того, ведеться робота із розробки нових засобів боротьби з ворожими БПЛА. "Зараз деякі зразки проходять випробування", - додав начальник прес-центру штабу АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-