Еверест вперше підкорила українка

Еверест вперше підкорила українка

Фото
Укрінформ
У п’ятницю вночі, 20 травня, альпіністка Ірина Галай родом із Мукачева підкорила найвищу вершину світу. Таким чином вона стала першою українкою, які підкорився Еверест.

Про це повідомив у Фейсбуці Клуб подорожувальників, до якого належить Ірина. 

«Збулося! Сьогодні (20.05.2016) о 4:00 за тибетським часом учасники нашої експедиції Ірина Галай та Виктор Бобок досягли найвищої точки планети! Вершина світу була милостива й пустила наших підкорювачів. Вітаємо нашу команду та чекаємо детальних розповідей та фото», - йдеться в дописі.

Президент Федерації альпінізму та скелелазання Геннадій Копейка повідомив, що цей рекорд став також подарунком Ірині до дня її народження, який минув 18 травня.

28-річна Ірина Галай родом із Мукачева, наразі живе в Києві,  працює директором із розвитку в компанії з продажу нафтопродуктів.

«Я захопилася альпінізмом 3 роки назад. Побилася об заклад із співробітником. Програла й мене відправили на Казбек (Кавказ). Зайшла успішно першою! Після цього живу від гори до гори. Працюю тільки для того, аби була можливість подорожувати» -- говорить Ірина про своє захоплення.

Гід Ірини Галай при сходженні на Еверест – досвідчений альпініст Віктор Бобок. Він ввжаєаться першим українцем, що побував на усіх головних вершинах усіх семи континентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-